Actieplan

Met deze 5 acties en de bijbehorende activiteiten ga je samen met leerlingen, ouders en schoolpersoneel kijken naar de mogelijkheden binnen jullie school. Zodat iedereen gemotiveerd is en alle hulp krijgt om de plannen uit te voeren die nodig zijn voor een Gezonde School.

Ontwerp een actieplan

Stap 3

Ontwerp een actieplan

De ideeën van alle partijen uit stap 2 zijn het vertrekpunt, maar hoe ga je verder? De leerlingen moeten iets terugzien van hun plannen, en de plannen moeten aansluiten bij het schoolportret. In deze fase ga je met alle partijen, schoolmedewerkers, directie, leerlingen en ouders concrete doelen stellen voor de Gezonde School.

Met de Design Thinking sessie gaan jullie in een creatieve middag (of avond) activiteiten ontwikkelen door 5 stappen te doorlopen. (1) Wat weten we al? (2) Bedenk oplossingen. (3) Brainstorm. (4) Werk je idee concreet uit. (5) Presenteer je activiteiten op de markt. Deze plannen en voornemens worden na de sessie uitgewerkt onder leiding van de Gezonde School coördinator. Denk hierbij ook alvast na over de uitvoering. Wie gaat de plannen aanpakken?

Activiteit bij Stap 3

Design thinking sessie

Met de Design Thinking sessie gaan jullie in een creatieve middag (of avond) activiteiten ontwikkelen door 5 stappen te doorlopen.