Actieplan

Met deze 5 acties en de bijbehorende activiteiten ga je samen met leerlingen, ouders en schoolpersoneel kijken naar de mogelijkheden binnen jullie school. Zodat iedereen gemotiveerd is en alle hulp krijgt om de plannen uit te voeren die nodig zijn voor een Gezonde School.

Bouw een team & leiderschap

Stap 1

Bouw een team & leiderschap

Om een gezonde schoolomgeving te realiseren heb je binnen jullie school een divers team nodig. De basis bestaat uit de Gezonde School Coördinator. De medewerker die deze rol op zich neemt trekt de plannen van de Gezonde school en is het contactpersoon binnen en buiten de school. Deze Gezonde School Coördinator hoeft niet alles op zich te nemen, maar heeft als taak om het overzicht te bewaken, connecties te leggen, en mensen te inspireren en motiveren. Dit kan niet zonder de hulp van de rest van de school.

Door het invullen van de online profielschets van de Gezonde School Coördinator kijk je waar je al goed in bent, en waar je hulp bij kan gebruiken van het team. Welke factoren kunnen je in de weg staan, en welke helpen je juist in deze rol?

Hier geven we tips & tricks voor het werk van de coördinator en hoe je andere personen met aanvullende vaardigheden kunt betrekken bij de verschillende Gezonde School-projecten. Hoe maak je bijvoorbeeld een verbinding met de ouderraad en ondersteunend personeel? En welke vragen kun je stellen aan de GGD? Onderzoek jouw hier jouw identiteit als leider, creëer een succesvol team, en bepaal hoe je de collectieve kennis binnen en buiten de school het beste kunt gebruiken.

Activiteit bij Stap 1

Profielschets Gezonde School Coördinator

Aan de hand van jouw persoonlijke profielschets kijk je waar je al goed in bent, en waar je de hulp kunt gebruiken van je team. Je onderzoekt je rol als leider, en gaat op zoek naar manieren waarop je de collectieve kennis van het team het beste kunt inzetten.