Activiteiten

Activiteiten

Voor elke stap hebben we activiteiten ontwikkeld om jullie school op weg te helpen. Deze kun je downloaden en gebruiken op jullie school.

Profielschets Gezonde School Coördinator

Stap 1|

Aan de hand van jouw persoonlijke profielschets kijk je waar je al goed in bent, en waar je de hulp kunt gebruiken van je team. Je onderzoekt je rol als leider, en gaat op zoek naar manieren waarop je de collectieve kennis van het team het beste kunt inzetten.

Photovoice sessie

Stap 2|

Met het Photovoice lesplan betrek je de leerlingen bij de plannen voor de gezonde school. Wat helpt de leerlingen om een gezondere keuze te maken? Wat zouden zij graag veranderd zien in de school?

Schoolportret

Stap 2|

Door het maken van een gezamenlijk Schoolportret ga je kijken wat er al goed gaat en wat er beter kan. Hoe ziet jullie ideale Gezonde School-community eruit volgens de verschillende partijen?

Design thinking sessie

Stap 3|

Met de Design Thinking sessie gaan jullie in een creatieve middag (of avond) activiteiten ontwikkelen door 5 stappen te doorlopen.

Netwerk & Routekaart

Stap 4|

Tijd voor actie! Met onze Netwerk routekaart breng je in kaart met welke partijen je het plan kunt uitvoeren. Je kijkt niet alleen binnen de school, maar ook naar de directe omgeving.